Mini magsjuka

Ja igår åkte vi på någon liten miniform av magsjuka, lr ja, våran J började redan i onsdags. Men som tur är vart de minimala magsjuker för oss alla 3, var över fort! Jag själv klarade mig väldigt lindrigt undan med mestadels bara massa magont.
Så igårkväll och idag är vi alla pigga igen. Skönt! Får hoppas vi kom undan så lätt *håller tummarna* Och att de inte blir nån mer omgång med tanke på cirkulationen av dessa magsjuker på dagis.
Så nu på morgonen sa Flisan och jag hejdå till våran fina J, som idag ska fira födelsedag (Grattis i förskott Jimmy!!) och imorgon ut o åka båt. Vi håller tummarna för att han inte blåser bort ute på vattnet ;)
Och eftersom vi turligt nog inte vart mer sjuka så är Flisan och jag fortf välkomna ute på landet! Himla tur de, för som hon tjatar om "Mommo o moooschhaaa" (Skumt uttal på morfar,tydligen ett svårt ord ;P)
Så vi åker ut redan idag på eftermiddagen o stannar hela helgen.. Ska bli riktigt mysigt, saknar att vara där ute en hel del faktiskt!

I onsdags fick jag lite julklappar inhandlade iaf, lite från Flisan till hennes morföräldrar och en julklapp till Flisan!
Till henne vart de en relativt stor My little Pony som kryper och pratar, riktigt söt sak. Och jag hoppas hon tycker den är kul!
Är ju ett himla tjat om Teletubbies o jag stod o övervägde en värstingtubbie till henne med film ljud o allt va det var. Men de kan bli alldeles för mycke tubbiesar endå. Vet ju redan en hel del som inhandlat tubbiegrejer till henne;P
Dessutom är de ju inte långt till födelsedag för henne.

Har ju massor av julklappar kvar att handla, de svåraste, pappa,lillebror och J. Usch ingen aning!Men nåt ska man väl hitta på;) mamma e enklare så hennes klapp e ja inte bekymrad över, för Flisans del är de bara svårt att välja bland allt. Vart ju en rätt dyr julklapp så blir några fler småsaker iaf. Hon är ju så kul att handla till! =)

Nej nu ska jag gå o se så inte busungen river lägenheten. Hon är i full fart med att klä på sig. Får se hur vackert resultatet av att välja o klä på sig själv blir ;P
Sen ska jag få henne att städa upp alla leksaker innan vi åker, lycka till, till mig ;P

♥♥♥

Bye Bye!

Att längta efter en Måndag

det händer ju knappt, om man inte är 7 år och julafton är på en måndag, möjligtvis.
Men under helgen har jag verkligen längtat efter måndagen.
Jag har haft en tuff helg. En släkting gick bort, men mer än så vill jag inte skriva om det.
Jag har haft mina första stängningar och öppning på jobbet. vilket gjorde mig mycket stressad, nervös o allmänt nojjig. Halvkaos på jobbet ett tag. Så när gårdagen äntligen kom var de riktigt skönt.
Men trots att det varit en tuff helg är de skönt att ha det gjort, att ha stängt,och öppnat. Jag hoppas det gick bra, får väl se när ja kmr dit idag om de är några klagomål, hehe.

Igår skulle jag ta en städ och tvättdag, mycket välbehövt. Då de var kaos här hemma efter en veckas mycket arbetande, och väldigt lite städande. Och så hade jag sån tur att den där sötnosen till karl jag har inte behövde jobba, då dom inte hade nåt att göra. Så jag fick hjälp med allt mitt städande och tvättande!Underlättade otroligt <3
Så vart en rejäl storstädning, jag städade kyl,micro,skafferi,byrålådor ja, i princip allt fick sig en omgång.
Helt underbar känsla när vi var klara. Det var fint, rent, luktade gott. Den känslan livar upp mig otroligt. Särskilt efter att gått under helgen och haft rejäl ångest över städningen som verkligen behövdes men som inte hanns med.

Så efter en tuff helg har jag faktiskt fått en riktigt bra start på en ny vecka. Storstädning avklarad igår, lönen kom idag. Som nästan fick mig att hoppa glädjehopp, den var riktigt bra. Den bästa hittills, och vem skulle inte bli glad över det såhär innan jul?!
Jag har nyss avklarat en nyinhandlad riktigt god frukost. Jag ska snart packa ihop mina nytvättade jobbarkläder och iväg till jobbet. Jag har en helt ledig helg framför mig som ska spenderas med min underbara dotter ute på landet. Riktigt mysigt, får hoppas det finns snö kvar då så vi kan busa i snön. Karln ska ju iväg på diverse festligheter, kommer sakna, men får väl unna honom lite skoj också ;P
Så ja, än så länge ser det ut att bli en bra vecka. Det ska bli en bra vecka.

Finns en del tankar som drar ned det bra,självklart. Skulle ha träffat dig i helgen som kommer. Men vi fick inte chansen, vi hann inte.  Det gör ont, att inte få säga hejdå. Jag hoppas du har det bra där du är nu.
Nej, jag vill inte skriva massa om det här i en blogg, det känns för personligt och privat.

Nej nu är det dags att göra sig redo.

♥♥♥ ♥

Bye Bye!

Snorhalt

Är just vad det är ute nu. Tur man hade barnvagnen att hålla i imorse, hemvägen var värre. Sjukt halt ute nu ju, is Överallt!
Ledig idag, eller ja, fick nyss mess om jobb ett par timmar. Men jag hoppas jag inte är tvungen.
Ska hämta Flisan tidigt idag och har lovat henne en av hennes favoriter, strips och dipp. Vill få umgås lite med henne nu, för från o med imorn kl 9 till söndag kl 16 jobbar jag mestadels. Mitt mammasamvete mår hemskt! Men man måste ju jobba, så därför vill jag få en eftermiddag för oss 2 :)
Försökte till och med få henne att vara hemma hela dagen idag, men nää hon skulle till dagis. Jag frågade henne, "Ska du inte vara hemma med mamma idag?" "Nääääj dagiiischh" fick jag till svar. Haha, jaja det är bra att hon trivs så bra iaf. Hon vart glad när jag tala om att vi skulle gå o äta dipp efter dagis iaf =)

Skruttan är överlycklig över snön, igår eftermiddag hade alla barnen stått på dagis o trånat i fönstret efter snön. Så personalen tyckte synd om dom o gick ut med dom, vet ju aldrig när de blir nån mer snö! =)
Hennes gammelmormor va ju snäll o hämta Flisan igår så dom hade vart ute lite till o rullat snöbollar. Som "Tubbies" gör! Så självklart var det en hit :)


Ah ne nu ska jag nog ta mig en varm dusch, frusen som tusan. Ingen värme här inne inte.
Längtar redan efter min lilla skrutta så klockan får ticka på så jag får gå och hämta henne för våran myseftermiddag! =)
Hehe vart ett FlisanInlägg de här.. men de får ni ta, för hon e bäst min lilla sötnos!♥


♥♥♥

Bye Bye!


Året som gått, året som kommer, här och nu

Jag är rätt så otroligt dålig på att uppdatera den här bloggen, ja det erkänner jag. Men, tja, jag har faktiskt bättre för mig helt enkelt. Förstår inte hur folk orkar blogga 100 ggr om dan, iofs kan dom försörja sig på de, i stort sett iaf. Men nä, inget för mig det där. Nuförtiden ser mitt liv ut ungefär såhär:mina hjärtan, jobb, plocka dona, städa, matlagning o sånt nödvändigt. Så mycket mer har jag inte hunnit med sista tiden.(okej jag sover en hel del med,men jag är trött av mig!!;P) Men är väl så livet ska vara, och ska jag vara helt ärlig, jag trivs fantastiskt! Ja jag älskar detta normala vardagssvenssonliv. Saknar lite umgänge med vänner visserligen, men de är då verkligen inte det lättaste o pricka in ledig tid samtidigt. Men får försöka fixa det, så fort som bara är möjligt :)
Så underbart att man fått så mycket mer timmar på jobbet. Det dåliga samvetet för att ja knappt hinner se Flisan kommande helg heller tryter däremot. Men det är ett måste, vill kunna ge henne fina julklappar! Och mat på bordet ;P
Så i helgen blir det första gången jag stänger och öppnar med "ansvar", lite nervös inför de. mycket som ska kommas ihåg och göras. Men det ska förhoppningsvis gå bra, kan få mer tider om ja lär mig de där så de är bra :)

Nåt annat jag är totalt nervo för är den där rackarns antagningen. Inte så långt kvar nu och jag e nojjig som fan! Drömde till och med om det härom natten. Jag bara måste komma in! Jag vill plugga nu!!
Så hjälp mig och håll alla tummar och tår.

Det är sjukt, helt galet sjukt att det här året snart är slut. Bara en och en halv månad drygt. Det här året har verkligen gått läskigt fort.
Och om jag ser tillbaka på det här året ser jag att jag haft otroligt kul! Det har vart ett tufft år på många sätt, jag har inte vart på topp psykiskt, men jag har iaf haft förbannat kul mesta tiden. Jag tror inte jag ångrar något som hänt. Det ska man inte, allt händer av en anledning. Så om nåt som hände i början av året inte hänt kanske inte nåt som hände i somras hänt, ja ni fattar.
Jag är glad över att det här året har vart som det har varit, jag har lärt mig mycket. Och otroligt mycket om mig själv. Trots att det har vart jobbigt många gånger så har jag haft nytta av även alla dåliga händelser.
Så året kan sammanfattas som Kul,full fart,jobbigt,mycket problem,fantastiska upplevelser. Ungefär nåt sådant.
Trots att jag haft ett mycket kul år med full fart och mycket händelser hoppas jag på att kommande år blir snäppet lugnare. Jag trivs som sagt med mitt lugna vardagsliv. Och självklart ska jag vara student det kommande året! ;P
Har ju redan nu några roliga händelser att se fram emot under nästa år, Flisans 2a födelsedag såklart, ett hel år fullt av plugg förhoppningsvis, ett bröllop (toknervös redan nu), lillebror blir stor och tar studenten. (frågan är vem bölar mest,han,mamma eller jag? Han är ute ur tävlingen pångång, han lär inte böla. Så tävlingen står nog mellan mig o mamsen)

Men innan de är dags o fundera på nästa år ska man ju ta och avsluta det här året, med jul och nyårsfirande och allt vad det nu är. Ser fram emot julen, ska bli kul nu när flisan är stor och förstår mer! Och det ska bli roligt att köpa massa julklappar till henne.
Det svåra är att fundera ut vad man ska köpa till alla andra, inte det lättaste. Svårast är nog pappa skulle jag tro. Suck, ja jag får skylla mig själv att jag inte startat julklappsshoppingen tidigare.

Idag är jag ledig och vädret suger. Det är värdelöst, jag som tänkt promenera, men de har ja ingen lust med i de här vädret. Så blir att stanna inne, dona o fixa lite här hemma o sådär. Tills de är dags att hämta hem Flisan för bus o mys. Och invänta våran J. ♥

Så nu ska jag nog ta tag i fixandet och donandet!

♥♥♥

Bye Bye!

Ren Lycka

.. Var det för min lilla tjej när jag lämna av henne på dagis imorse, hon skulle få gå ut o hoppa i vattenpölar!!
Att se henne studsa upp o ner o tjuta av lycka för en sån enkel sak är väl bara för underbart! :)
Betydligt bättre än gårdagens avlämning, då det var gråt och förtvivlan. Riktigt hjärtskärande sådan. Den andra gruppen skulle ju få gå till skogen, men inte hon! (hon hade ju faktiskt vart i skogen dagen innan) Så mitt lilla charmtroll bröt ihop, inte ville hon va inne o leka. Men hon hade lugnat sig fort när hon insett att dom skulle ha miniröris. (Lite gympa typ=P)
Helt galet vad hon älskar att vara ute, och särskilt i skogen. Det är det bästa hon vet! Sötnosen, hennes lycka över att gå till skogen eller ut på gården på dagis får hela personalstyrkan att skratta. Jag har då aldrig sett nåt annat barn tjuta av lycka över dessa saker. Hehe snuttan :)
Tänk när man var liten och vart sådär lycklig över så små saker. Sen ju äldre man blir, ju mer kräver man för att bli lycklig. Konstigt egentligen?Varför fortsätter man inte bli lycklig över dessa små enkla saker?
Men som tur är har jag nästan allt jag vill ha och behöver. (säger nästan för man kan aldrig ha allt
Jag är lycklig.
Jag har fjärilar i magen, av olika anledningar. En uppenbar såklart ;P , och det kommande antagningsbeskedet!
Inte långt kvar nu, och jag är så nervös över beskedet! Jag måste komma in!

Veckan har bestått av en hel del jobb, mycke bus o mys. En vanlig vecka med andra ord! Helgen kommer dock bestå av massor av jobb och mindre bus och mys. Jobbar 10-17.30 och 24-04 imorn.typ nåt sånt. inte mycke tid hemma alltså. Men det är självvalt hehe, vill ju få in så mycke pengar som möjligt. Nu när de är dags för julklappsköp, och betalning av elräkning.suck! Faktiskt elakt och ge mig en elräkning samma månad som de ska köpas julklappar. men men, bara o betala och se glad ut!
Flisans farmor ville låna henne lör-sön, så hon får iaf mycke bus o mys :) Och jag får sova ordentligt på söndag, det lär behövas. Svårt o sova ut när man hör hennes bus med sin far och teletubbies för fullt annars. ;P

Idag är jag däremot ledig, ganska skönt. Så ska passa på o plocka iordning lite här hemma och sen bara slappa o ta de lugnt till lite Vänner. Bäst o vila upp sig för morgondagen hehe. Sen blir det förmodligen ett besök av Flisans "mommo och motta" (mormor & morfar om de va nån som mot förmodan inte hängde med) framåt kvällen. Trevligt!Och flisan kommer bli lycklig, tjatade om dom hela morgonen =)
Jag hoppas även att ja kommer få ta mig en promenad till hemköp. Mitt paket måste ju ha kommit!! Med farsdagpresent, en julkjol till flisan och lite smått o gott till mig själv. Skulle komma den här veckan, så sista chansen idag ;P

Nehe nu ska jag dra igång mitt plockande, sen mitt slappande. En riktigt bra dag, eller hur?! ;)

♥♥♥

Bye Bye

Va ett tag sen

Ja va ett tag sen jag skrev nu. Jobbade massa förra veckan sen vart jag sjuk, och så är fortfarande fallet. Eller jag är iaf bättre idag, men tur att jag var ledig idag så jag fick ännu en dag o vila upp mig på. Det behövdes, för helgen har det inte vart så mycket vila.
I lördags ville min kära kusin låna Flisan, och såklart fick hon det. Så Felicia fick sin första utflykt till badhuset med sin gudmor + fästman! Och det gillade hon tydligen, massor! Så blir till att åka dit för min del med snart! =)
Under tiden vart de storstädning här hemma. Det behövdes, men jag var halvdöd av förkylningen, men överlevde som tur var.
Och till kvällen skulle vi få besök så vart en hel del matlagning för mig under dagen!
Flisan kom hem o var supertrött efter en spännande dag och somnade tidigt.
Senare kom besöket i form av Jimmy och Tessan. Ett mycket trevlig kväll :) Va längesen man sågs ordentligt, så var jättekul!
Som sagt, det får vi göra om :)

Läste nyss nåt som gjorde mig en smula irreterad. Jag blir irreterad när historier som rör mig saknar viktig information.
Men jag känner inget behov att gå ut offentligt med den infon, är det någon som frågar svarar jag. Mer än så har jag varken tid lust eller energi för.

Gårdagen spenderades då hemma hos mamma o pappa, var ju trots allt Fars dag. Flisans pappa får present senare, de är på G ;)

och nu har jag lyckats gjort nåt skumt med texten?haha vet inte hur jag lyckades men jaja. Får avsluta det såhär antar jag.

Nehe nu vart det normalt igen?Skumm dator, jo tack. Jag har inte så mycket mer att tillägga idag. Orkar inte skriva massa, ska nog ta o lägga mig på soffan för o vila bort de sista av förkylningen nu. För imorn är de lång dag på jobbet!

♥♥♥

Bye bye!


Typiskt

Imorse klädde jag upp Flisan så fint, i sin nya fina cubuskjol, nya strumpbyxor, ny tröja, allt. Hon va helt underbart söt! Och traska iväg till dagis i tron om att efter dagens slut skulle de finnas superfina kort på min lilla tjej. Men nej nej, fotografen var sjuk!! Suuuurt! Alla barnen va så fina i klänningar, pullovers o ja vet inte allt. Så vart de uppskjutet.Så typiskt! Men jaja, även fotografer blir väl sjuka antar jag ;P
Det mest irreterande är att jag sett till att vara ledig idag (förälder måste närvara vid enskilda fotograferingen), och allt blev uppskjutet till tisdag nästa vecka. Synd att jag jobbar till typ 19.30 då då!!! Så måste försöka lösa de dära..se om nån kan vara snäll att byta tider med mig eller något. Det löser sig nog.

I lördags var de födelsedagsfirande på schemat! Det var mycket trevligt, lyckades iaf tränga in oss nånstans mellan 15 - 20 pers (??) i Elins lilla lägenhet. Askul me massa folk man inte sett på år o dar, gamla barndomskompisar, och så M såklart!! Våran gamla klasskompis från gymnasiet, honom ser man ju inte ofta nuförtiden.;P
Så va skitkul o träffa alla! Jag däremot (otroligt tråkig o i riktigt föräldrastuk) palla ingen utgång. Alla skulle försvinna åt olika håll i vilket fall och jag kände att jag nog hellre styrde vägen hemåt. Skulle ju iväg på söndagen iaf. Så Micke o jag (som inte heller skulle ut) gjorde sällskap med resten ner till stan o drog till jobbet o åt lite ist. Sen gick vi hemåt ( härligt med en människa som bor åt rätt håll =mitt håll!! ;P)
Men det var i vilket fall en väldigt lyckad kväll, lite backflash känsla sådär. Underbart! Nästan så man va tillbaka i kjula, 14 år gammal...naae inte riktigt men inte långt ifrån ;)
Så tack Elin för en riktigt lyckad fest! Och hoppas du får nytta av presenterna..hehe ;P

Söndagen blev jag sedan väckt sisådär 150 ggr av olika anledningar. Felicia,mobil,Felicia,mobil ungefär. Men det gör inget! Hon e sötast! "Mamma sooooover..Väcka mamma!???!" haha, ah en sån väckning är ju faktiskt helt okej.
Sen åkte vi ut till mina föräldrar. Och shiit så fint dom fått de! Tapetserat om lite, så sjukt snyggt! Dom tapeterna skulle ja inte säga nej till i mitt sovrum! Flisan härja runt som vanligt, och tyckte det var kul att vi var så många där. Längesen J va där med, så han fick nog en smärre chock över alla ändringar ;)
Min kära kusse mfl va ju även hemma från Kina och kom med presenter till Felicia. Hon fick en jättegris!haha en mjukis"nasse" som är större än henne själv, lite läskig till en början men sen va den kul! =) Så fick hon en Peakjacka. Sjukt söt liten jacka till i vår. Nästan så man blir avis, min dotter på 2 år äger en peakjacka, har jag nånsin ägt en?nej! Hahah=) Hon vart iaf jättefin i den, tur att jag har en sån underbar kusin! =)
Blev mycket bus o lek somvanligt där ute, och massor av god mat. När de var dags att röra sig hemåt va Flisan tvärslut o decka i bilen påväg hem. Lilla hjärtat. ♥

Igår var de jobba, sen drog jag och mormor en storhandling på Willys. Så skönt att ha det gjort. Nu är de kul o laga mat, när man har kyl o frys påfyllt! =)

Funderar även på om man ska ta o bjuda över lite folk på en liten middag i helgen? Ska kolla me J så inte han har några andra planer.. det vore mysigt iaf! =)

Den här dagen då? Ja, nuförtiden har jag börjat bli riktigt rastlös när jag är ledig. Men har avklarat disken och plockat lite här hemma. Har även sett en film. Yes, riktigt ovanligt att jag ser en film mitt på dan!Men med tanke på att om jag ser dem kvällstid somnar jag bara, så man får väl passa på ;P Men den var skum, ingen höjdare direkt!=P
Så nu ska jag ta mig en dusch, förbereda lite mat. Sen se vad som hinns med innan det är dags att hämta hem skruttan.
vart ett långt inlägg idag, men det bjuder jag på.

  ♥♥♥

Bye bye!

Helg

Jobbat hela veckan, gått bra men sjukt me folk.
Och igår eftermiddag kommer de in en tjej o beställer 37 menyer!! Va nån dansgrupp från sthlm som tydligen va lite hungriga..Shit shit paniiiiik för oss. Tur nog hade chefen inte hunnit längre än till omklädningsrummet. Så bara för honom o upp igen o dra igång! haha de va galet, men vi va riktigt snabba o de gick bra. Som tur va, var  de ingen rush under tiden, himla tur de.
Så nu e de lördag. Spenderat dagen med min mormor, riktigt mysigt. Tuna park och stan. Allt för att jag skulle hitta nåt att ha på mig ikväll haha. Jakten började me klänning, men det gav jag upp. Den enda jag fastnade för var för dyr. Suck!
Så vart lite nya linnen o leggings ist, så kjolen jag äger som knappt blivit använd får användas lite med! Och strumpbyxor till Flisan som ska fotas på dagis i veckan! =)
Ikväll ska Elins födelsedag alltså firas. Blir tydligen inge dåligt firande. Ca 20 pers i hennes lilla lägenhet, hahah får väl se hur de går! Eller snarare, hur grannarna tycker att det går! ;P Men de ska bli riktigt trevligt, förmodligen träffa lite folk man inte sett på länge! Och sen va de längesen ja va ute nu, så ska bli skoj.
Och snart kommer mina två hjärtan tillbaka till mig. Meningen var att dom inte skulle de försen imorn. Men usch nej, jag saknar dom!! Dessutom far vi ut till mor&far imorn så enklare om dom redan är här ;P
Så blir väl o bakistitta på teletubbies imornbitti haha. najs, eller inte. Men skönt o ha dom här när jag kommer hem, o vaknar imornbitti. <3

Hade egentligen tänkt att färga håret nu. Men så slog det mig. Det är inte smart att lägga i mörk hårfärg samma dag som man ska ut. Särskilt inte på sig själv. Risken för mörka fläckar i pannan känns lite för stor. Så jag skippar nog de för nu, folk i min omgivning får stå ut med min utväxt som knappt syns, hah.

Men ska nog börja röra mig mot en värmande dusch iaf. Dusch nr 2 för idag. Såhär års skulle jag kunna bo i duschen, mestadels för värmen. Och för att jag verkligen älskar att duscha. En av mina favvosysslor.
Sen börjar de bli dags att slåss med håret, kammar,borstar,platttång,locktång, hela kittet. Se om man kan åstadkomma nåt okej, lr om de blir the kråkbo. Återstå att se. Men kråkbo eller inte, så tänker jag ha jävligt kul ikväll!
För det är jag värd, eller nåt  ; )

Trevlig Halloween allihopa, för det är de tydligen nu!

         Bye Bye!

RSS 2.0